Navršavaju se dve godine od ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića. Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović posthumno će odlikovati premijera Srbije Zorana Đinđića Ordenom Nemanje prvog stepena. Orden će primiti Ružica Đinđić, supruga preminulog premijera.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je povodom druge godišnjice od ubistva Zorana Đinđića da je nekadašnji premijer “u obnovu demokratskih institucija i vrednosti uneo neverovatnu odlučnost i preko potrebnu veru”.

U centru Prištine, ispred glavnog sedišta Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji, sinoć su odjeknule dve eksplozije, u kojima je jedan mladić povređen a dva civilna vozila su oštećena.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana posetiće u utorak, 15. marta Kosovo i Metohiju, saopšteno je u Briselu iz njegovog kabineta.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore [VSCG] general-potpukovnik Dragan Paskaš izjavio je da “odgovorno tvrdi” da se u objektima VSCG ne kriju haški optuženici.

Program obeležavanja 100. godišnjice od donošenja prvog srpskog Zakona o Univerzitetu, započeće svečanom akademijom u Zadužbini Ilije Kolarca. Najboljim studentima biće uručene nagrade i izložena jubilarna marka posvećena vrednom jubileju univerzitetskog obrazovanja, koji će prigodnim manifestacijama biti obeležavan tokom cele ove godine. m jubileju univerzitetskog obrazovanja, koji će prigodnim manifestacijama biti obeležavan tokom cele ove godine. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…