Na vecini puteva u SCG saobracaj se obavlja po pretežno suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije i Crne Gore.

U višim predelima ima snega na kolovozu do pet centimetara, pa je obavezna zimska oprema, dok su na pojedinim deonicama neophodni lanci. Na prilazu Kopaoniku na deonici od Srebrnca do Jarma usled jakog vetra stvaraju se snežni nanosi.

Ucestali su odroni, narocito duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Ovcar Banju, kao i kroz Sicevacku i Grdelicku klisuru. Na granicnim prelazima nema dužeg zadržavanja vozila.

U Srbiji su neprohodni putevi Bor-Žagubica preko Crnog Vrha i Žagubica-Majdanpek i nekoliko lokalnih puteva, a u Crnoj Gori Nikšic-Šavnik-Žabljak, Nikšic-Plužine-Šcepan Polje, Mateševo-Andrijevica i Mateševo-Lijeva Rijeka.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobracaj na prilazima Kopaoniku, Tari, Kadinjaci, Zlatiboru, Debelom Brdu, Gocu, Divcibarama, na Pešteru, Vlasini, preko Tresibabe, Rtnja, na podrucju Majdanpeka, na putu Soko Banja-Knjaževac-Kalna, Žabljak-Mojkovac-Đurdevica Tara i Rožaje-Kula, kao i na regionalnim putevima u planinskim predelima podrucja Ivanjice, Valjeva, Novog Pazara, Vranja i Raške.

Na magistralnom putu od Kolašina ka Podgorici saobracaju putnicka vozila, autobusi i solo kamioni, koji se na deonici Trebaljevo-Crkvine naizmenicno propuštaju.

Poluautoput od granice ka Horgošu zatvoren je zbog radova u dužini od cetiri kilometra, tako da se vozila preusmeravaju na stari put. e ka Horgošu zatvoren je zbog radova u dužini od cetiri kilometra, tako da se vozila preusmeravaju na stari put. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…