Na Savindan, 27. januara u organizaciji Sportskog saveza Valjeva, u tehničkoj realizaciji Atletskog kluba „Metalac“ a pod pokroviteljstvom Grada i Eparhije valjevske održaće se 18. Svetosavska trka. U čast najvećeg srpskog svetitelja Svetog Save trku je utemeljio devedesetih godina prošlog veka počivši Aleksandar Milovanović sa klubom Valjevoauto. Zahvaljujući ljubiteljima atletike i podršci Grada trka je opstala do današnjih dana i prva je trka u kalendaru Atletskog saveza Srbije u ovoj godini.
Start i cilj svih trka, a planirano ih je 15, od predškolskog uzrasta do veterana i rekreativaca, biće održana u Karađorđevoj ulici, na izlazu sa gradskog trga ispred hotela „Narcis“, tačno u 12 časova.
Organizatori su na današnjoj konferenciji za novinare najavili veliki broj učesnika, od valjevskih predškolaca do seniora, pripadnika vojske i policije, ekipe sa Cetinja, mladih i talentovanih atletičara i učenika valjevskih srednjih i osnovnih škola. Najavljeno je i da će dve trke biti memorijalne, i to jedna u znak sećanja na osnivača svetosavske trke Aleksandra Milovanovića a druga u znak sećanja na nekadašnjeg atletičara i dugogogodišnjeg direktora ove manifestacije Nenada Kuzmanovića.
Za ovu manifestaciju Grad je izdvojio 300.000 dinara.Najbolji atletičari će dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 18.000 dinara.
Svetosavska trka je od velikog značaja za grad Valjevo i nalazi se u programu stalnih gradskih manifestacija. Trka je podržana od strane Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije i Valjevske eparhije.
Vladimir Marković Hari je istakao da će ovo biti jedna od najmasovnijih trka u našem gradu i pozvao je sugrađane da sutra u što većem broju izađu i isprate ovu trku.
Saobraćaj će sutra zbog Svetosavske atletske trke biti zatvoren u Karađorđevoj i drugim centralnim ulicama u periodu od 11.30 do 14.30 časova.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …