U januaru ove godine navršilo se šest godine od smrti nekadašnjeg igrača i trenera Nikole Jevremovića – Gužve. Tim povodom ORK „Metalac“ priređuje peti po redu memorijalni turnir u znak sećanja na velikog znalca rukometne igre i za sve naše klubove zaslužnog trenera.
Na turniru će i ove godine učestvovati beogradski klubovi „Crvena zvezda“ i Partizan, šabačka Metaloplastika i domaćin ORK „Metalac“, Valjevo – klubova za koje je igrao i u kojima je bio trener Nikola Jevremović – Gužva. Organizatori očekuju da i ovogodišnji turnir bude kvalitetan jer se radi o ekipama koje su u vrhu Superlige, a domaćin se takmiči u Super b ligi.
Ekipe će doći u punom sastavu jer je ovako jak turnir odlična provera za superligaške ekipe pred start drugog dela sezone. Turnir počinje u nedelju. 31. janura, revijalnom utakmicom seniorki i veteranki ŽRK Metalac od 16 sati, a potom će uslediti poluvinalne utakmice. Finale je u ponedeljak u 19 sati.
Pobednik turnira će dobiti prelazni pehar, a pehare u trajno vlasništvo će dobiti i prvoplasirana i drugoplasirana ekipa. Pored toga biće proglašeni i najbolji igrač turnira, najbolji strelac i golmana turnira.
Ove godine u gradske sportske manifestacije uvršten je i Memorijalni turnir Nikola Jevremović Gužva što je sa finansijske strane značajno za organizaciju turnira koji su pomogli i prijatelji sukometnog sporta.
Nikola Jevremović je sa 17 godina zaigrao u valjevskom Metalcu, a potom je uspešno nosio dres Crvene zvezde i Metaloplastike. Kao trener pridržavao se igračke filozofije da se rukomet igra glavom, ali i da je uspeh nemoguć bez srca. Oni koji su mu bili saigrači ili ih je trenirao kažu da je težio je savršenstvu, treninzi su trajali dok ne uvežba sve što je planirao. Mnogo je igrača koje je napravio asovima. U svim klubovima ostavio je svoj pečat zbog čega je i potrebno da se bar kroz memorijalni turnir iskaže poštovanje.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …