put.jpgVeći deo zaposlenih u preduzeću “Valjevo put” od danas je u štrajku jer od jula prošle godine nisu im isplaćene zarade, putni troškovi, nemaju obezbeđena zaštitna sredstva, a kako tvrde u štrajkačkom odboru preduzeće tone sve dublje jer menadžment preduzeća ne obezbeđuje poslove.

Samostalni sindikat radnika Valjevoputa u dogovoru sa zaposlenima obezbedio je minimum procesa rada koji podrazumeva rad čuvarske službe na asfaltnoj bazi i u radionici, a u upravnoj zgradi u toku noći. Štrajk je prijavljen u zakonskom roku, ali pošto nije bilo poziva za razgovore od strane rukovodstva, štrajk je i zvanično započeo danas. Zaposleni u Valjevoputu su se zbog problema u firmi obraćali svima, od lokalne samouprave do Agencije za privatizaciju, a jedini koji su se za sada oglasila je inspekcija rada.

Valjevoput je još pre nekoliko godina kupila mađarska kompanija „Betonut”, ali su tokom ovih godina izostale obećane investicije, dok su uslovi za rad građevinaca pogoršani.

Valjevoput ove godine nije dobio da u zimskom periodu održava gradske ulice, a posao zimskog održavanja puteva i ulica u Bajinoj Bašti je raskinut jer je račun preduzeća u blokadi i nema mogućnosti da se nabavi gorivo za mašine. U Sindikatu kažu da će nastaviti sa štrajkom do ispunjenja zahteva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…