njiva.jpgVlada Republike Srbije donela je Uredbu o obnavljanju robnih rezervi merkantilne pšenice i kukuruza koja će se vršiti razmenom mineralnog đubriva KAN 27% za merkantilnu pšenicu i kukuruz roda 2011. godine i merkantilnu pšenicu roda 2012. godine.

Pravo na razmenu ima fizičko lice-vlasnik poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Razmena, koju realizuje republička Direkcija za robne rezerve, realizovaće se po sledećim paritetima:
1)jedan kilogram mineralnog đubriva za 1,3 kilograma merkantilne pšenice roda 2011. godine
2)jedan kilogram mineralnog đubriva za 1,5 kilograma merkantilnog kukuruza roda 2011. godine
3)jedan kilogram mineralnog đubriva za 1,35 kilograma merkantilne pšenice roda 2012. godine
Poljoprivrednicima je omogućeno da merkantilnu pšenicu i kukuruz roda 2011. godine i pšenicu roda iz ove godine, razmenjuju za najviše 200 kilograma mineralnog đubriva po hektaru površine zasejane pšenicom u jesenjoj setvi prošle godine. Uredbom je maksimalno obuhvaćeno 30 hektara po proizvođaču pojedinačno. Poljoprivrednici su dužni da mineralno đubrivo dobijeno na ovaj način upotrebe za prolećnu prihranu u ovoj godini.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači potrebno je da najkasnije do ponedeljka 6. februara 2012. godine podnesu zahtev u najbližoj mesnoj kancelariji u terminu od 8.00 do 15.00 časova. Zahtev se podnosi preko asistenta poslodavca koji će sve pripremljene zahteve dostaviti Upravi za trezor. Razmena će se obaviti prema redosledu podnošenja zateva. Ako se razmena vrši za merkantilnu pšenicu roda 2012. godine, nalog za preuzimanje mineralnog đubriva izdaje se fizičkom licu posle potpisivanja ugovora i dostavljanja jedne blanko potpisane menice. Grad Valjevo će snositi troškove transporta do ovlašćenog skladištara.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…