komoralogo.jpgManifestacija “Dan otvorenih vrata” održaće se u utorak, 1. jula u RPK Valjevo u cilju uspostavljanja neposredne komunikacije nadležnih republičkih institucija, lokalnih uprava, banaka i društava za osiguranje sa predstavnicima MSP i preduzetnika. Na ovaj način će se pružiti sve neophodne i relevantne informacije postojećim i potencijalnim preduzetnicima o svim aktuelnim programima finansiranja, merama koje će se sprovoditi u cilju razvoja preduzetništva i uslugama koje ove institucije pružaju.

Sektor MSP i preduzetništva je sve značajniji segment privrede Srbije o čemu svedoče sve veći broj registrovanih novih preduzeća i radnji. U Srbiji je u toku proteklih nekoliko godina unapređeno privredno okruženje. Doneti su Plan za podsticanje MSP i preduzetništvo za period 2005-2007. godina, kao i Nacrt Strategije konkurentnosti MSP za period 2008-2012 godina.

Vlada Republike Srbije preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Fonda za razvoj Republike Srbije, Republičke agencije za razvoj MSPP i preduzetništva, Nacionalne službe za zapošljavanje i drugih institucija daje konkretnu finansijsku podršku za start-up, poslovanje, rast i razvoj ovog sektora, podizanje konkurentnosti, kao i niz mera nefinansijske podrške za unapređenje poslovanja ovog sektora.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…