yoga i zdravlje.jpgOd 1-4. jula na Divčibarama se održava prva letnja škola javnog zdravlja, pod nazivom “”Novo javno zdravlje i promocija zdravlja””. Organizator je Udruženje za javno zdravlje Srbije, uz podršku Kanadske internacionalne agencije za razvoj (CIDA) i Kanadskog udruženja za javno zdravlje (CPHA). Iz Okružnog odbora za javno zdravlje učestvovaće predsednik prim. dr Jasmina Lukić, zamenik predsednika prim. dr Radiša Jokić i sekretar Slavica Filipović, viša medicinska sestra Preventivnog centra.

Cilj škole je edukacija polaznika za planiranje, sprovođenje i evaluaciju javno-zdravstvenih i zdravstveno-promotivnih aktivnosti na nivou lokalne zajednice. U skladu sa tim, teme škole biće: procena potreba zajednice, mobilizacija zajednice, strateško planiranje, razvoj i održavanje partnerstava, veštine i metode vaspitanja za zdravlje, efektivna komunikacija, promotivne kampanje, uloga medija itd.

Predavači će biti Sherryl Smith, Nancy Dubois, Sherry Poirier (CPHA), dr Dušica Matijević, dr Gordana Tamburkovski, dr Svetlana Janković, dr Vesna Dragićević, Mr sc med dr Ljiljana Sokal, Prof. dr Veselin Kljajić, Milica Petrović i Andjelka Kotević.

Pored članova Udruženja za javno zdravlje Srbije, očekuje se da će u Letnjoj školi učestvovati i predstavnici udruženja iz Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije i BIH.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…