Divcibare Breza.jpgNova ski staza na Divčibarama koja je otvorena odmah nakon novogodišnjih praznika 4. januara, već dan kasnije nije se više mogla koristiti. Govorkanja da je staza loše pripremljena, da ima dosta kamenja nastazi, da je bilo i povreda skijaša jer je nebezbedna, kao i da nije urađen prilazni put do staze jer nisu rešeni imovinsko pravni odnosi, niko zvanično ne komentariše. Jedini komentar danas je izrekla Gordana Jovanović, direktorka JP Valjevo turist.

Nova žičara se nalazi na stazi dugoj 850 m. Žičara je kapaciteta 1.200 skijaša na sat, a vrednost ove investicije bila je 168 miliona dinara.

Inače da podsetimo, radovi na izgradnji nove ski staze na Divčibarama započeti su 13. novembra 2006. godine kada je Ljubiše Radovanovića, generalnog direktora JP Skijališta Srbije izjavio da je veliki dan za ovo turističko mesto, kao i da je Izgradnja još jedne ski staze samo početak bržeg razvoja ski sporta na Divčibarama. Tada je najavljeno i da bi sada već protekle godine, mogla biti izgrađena još jedna žičara jer su kapaciteti i mogućnosti koje Divčibare pružaju izvanredne. Početku radova na izgradnji nove ski staze tada je prisustvovao i tada, ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić koji je obećao završetak staze do početka zimskog školskog raspusta, 2007. godine. Radove je izvodila kraljevačka firma “Amiga” d.o.o. a rok za završetak je bio15. januar 2007. godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…