infakt__frame.jpgNakon odluke UO EPS-a da se sedište EDS premesti iz Valjeva u Lazarevac u više navrata oglašavali su se predstvnici lokalne samouprave, a u poslednjih nekoliko dana intenyivirani su sastanci i kontakti sa nadležnim ministarstvima, predstavnicima EPS-a i opštine Lazarevac, saopšteili su danas dr Jovan Tomić, predsednik opštine Valjevo i Željko Gavrić, predsednik privremenog organa na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Gavrić je dodao da će se na sutrašnjem sastanku predložiti dva rešenaja ili da sve ostane kako je bilo ili da se Opštini Lazarevac pripoje Aranđelovac i Topola, a da Valjevo ostane u statusu kakav je i imao. Predsednik opštine JovanTomić je rekao ovom prilikom da nigde nije dobio konkretne odgovore zašto se sedište EDS premešta i da neće odustati od borbe da se to pitanje reši u interesu grada.

Tomić smatra da je i ovoga puta na delu beogradizacija srbije i da preovlađuju interesi da se sav kapital sliva u beogradsku kasu. Kao naredne moguće korake, Tomić je najavi miting u Valjevu sa koga bi bili upućeni zahtevi da se Valjevu vrati ono što mu pripada, a kao radikalniju meru najavio i mogućnost blokade Ibarske magistrale.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…