Memorijalana atletska trka „General Đukić“ biće održana u nedelju, 30. oktobra 2022. godine, na stazi Platani – Jovanja – Platani, na putu Valjevo – Bajina Bašta.
Program memorijalne trke počinje u 10 sati kod restorana „Platani“. Pravo učešća imaju predškolci, učenici osnovnih i srednjih škola, seniori, veterani, pripadnici Vojske Srbije i pripadnici policije.
Pokrovitelj memorijalne trke je Grad Valjevo, organizator Sportski savez Valjeva, a tehnički organizator Atletski klub „VAК 014“.


Proglašenje pobednika za učenike biće nakon završetka svih učeničkih trka, a za ostale kategorije nakon završetka preostalih trka. Po prvi put će biti razdvojene trke dece koja aktivno treniraju i dece koja ne treniraju, a prvo će startovati deca koja se aktivno bave sportom.
Atletska trka „General Đukić“ uvrštena je u red sportskih atletskih takmičenja u našoj zemlji, a organizuje se godinama u znak sećanja na osnivača Olimpijskog komiteta generala Đukića.
Trka se održava na dan kada je Svetomir Đukić, tada poručnik, 1906. godine organizovao pešačku trku koja je bila prva atletska manifestacija na teritoriji Srbije, a taj dan je bio i početak rada Srpskog olimpijskog komiteta.

Promoteri ovogodišnje memorijalne trke su uspešni atletičari Olivera Jevtić i Stenli Кipruto.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…