Danas je u Gradskoj upravi Valjeva počelo potpisivanje trojnih ugovora o sufinansiranju mera energetske sanacije između Gradske uprave Valjeva, izvođača radova i građana, u okviru Programa energetske sanacije stambenih zgrada, stanova i porodičnih kuća, koji sprovode jedinice lokalne samouprave na osnovu Javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike.


Ministarstvo rudarstva i energetike i grad Valjevo su izdvojili 20 miliona dinara za povećanje energetske efikasnosti na stambenim objektima u Valjevu.
Valjevo je grad sa najviše prijava građana, 460 prijavljenih na konkursu za energetsku efikasnost.
Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković potpisao je ugovore sa korisnicima mere – postavljanje izolacije sa fasadom, a narednih dana očekuje se potpisivanje ugovora sa ostalim korisnicima, koji su prošli na konkursu za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama, stambenim zgradama i stanovima za 2021. godinu.
Grad Valjevo će i ove godine učestvovati u nacionalnom programu unapređenja energetske efikasnosti, za šta će na nivou Srbije biti izdvojeno četiri milijarde dinara. U ovom krugu, za sufinansiranje programa energetske efikasnosti, sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u Valjevu, opredeljeno je 60 miliona dinara, po 30 miliona će izdvojiti Ministarstvo rudarstva i energetike i grad Valjevo. Valjevo je jedan od tri grada koji su dobili najviše sredstava i u ovom krugu.


Građani Valjeva će biti obavešteni kada će početi prijavljivanje za ovogodišnji program, za koji je protekle nedelje potpisao ugovor u Aranđelovcu zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović sa potpredsednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike prof. dr Zoranom Mihajlović.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Nove cene benzina za narednu nedelju

Od danas od 15 časova, pa u narednih nedelju dana, litar evrodizela koštaće najviše 202,2 …