U subotu je održano državno prvenstvo u disciplini 5000m.

Na bazenu Republičkog zavoda za sport u Košutnjaku, plivački klub “Valis” je predstavljalo šest plivača predvođenih trenerom Branislavom Kovačevićem.
Seniorski državni prvak za 2022. godinu je postala Nađa Lazarević isplivavši deonicu od 5000m za 1h,3min,24 sekunde što je najbolji seniorski rezultat  u ovoj diciplini ikada isplivan u ženskoj konkurenciji, Nađa je ujedno i najuspešnija starija juniorka. Na drugom mestu u seniorskoj konkurenciji trku je završila Maša Cvetković u vremenu 1h,3min,47 sekundi, Maša je ujedno i najuspešnija mlađa juniorka Srbije sa najboljim rezultatom ikada isplivanim u kategoriji mlađih juniorki.


Anja Radojević je u kategoriji starijih juniorki trku završila na trećam mestu, dok je Vuk Tešanović u svojoj kategoriji bio četvrti.
Dobre debitantske nastupe su imali i Simon Stefanović i Tara Terzić.
“Bolji početak nove sezone nismo mogli da očekujemo, Maša Cvetković je na trku došla direktno sa priprema iz Sarajeva gde sparinguje sa jednom od najboljih svetskih mladih plivačica Iman Avdić, dok su ostali plivači nastupili neposredno po završetku bazičnih priprema u hotelu Vrujci. Očekujemo odličnu sezonu i nove uspehe na takmičenjima koja nas očekuju”, kaže predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …