U okviru programa rehabilitacije ulica u toku su radovi u Ulici Mirka Obradovića i Bulevaru Palih ratnika. Bulevar je zatvoren za saobraćaj od „Rode“ do Mirka Obradovića do sutra, kada će biti završeno asfaltiranje, a saobraćaj u Mirka Obradovića se odvija usporeno.


Кako kažu u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu ovi radovi se sprovode u okviru Programa rehabilitacije puteva i ulica, ukupne vrednosti 13,1 milion dinara za sve planirane radove, a ne samo za ove dve ulice. Presvlačenje asfaltnim slojem za ove dve ulice će koštati oko 4 miliona dinara. Radove izvodi Preduzeće za puteve „Valjevo“.
Novopostavljeni rukovodilac ovog odeljenja Branko Vuković kaže da je do 1. septembra iskorišećo 7,8 miliona dinara iz ovog programa. Ove dve ulice koje su poslednjih godina postale veoma opterećene saobraćajem su bile oštećene i iziskivale su sređivanje.

„Radimo deo ulice Mirka Obradovića od kružnog toka do nadvožnjaka i samim tim spajamo kvalitetnim kolovozom ovu ulicu sa urađenom deonicom prema drugom kružnom toku na Obilaznici. Takođe se radi i leva traka od zgrade Policijske uprave Valjevo. U Valjevu ima još dosta ulica koje moraju biti urađene i zahtevi građana poslednjih dana uveliko pristižu. Pitanje je koliko u ovoj godini još možemo uraditi, jer je godina takva kakva je zbog celokupne situacije , ali nastojaćemo da zahteve građana uvrstimo u program rada za narednu godinu“, rekao je Vuković.


S obzirom da se priprema plan komunalne izgradnje za 2021. godinu, upućen je dopis svim predsednicima mesnih zajednica da dostave svoje zahteve do 15. novembra, a koje su usvojile skupštine mesnih zajednica.
Prema tim zahtevima će se sagledati potrebe, ali i realne mogućnosti i napraviti godišnji plan asflatiranja i održavanja ulica i puteva na teritoriji grada Valjeva.

  • Međunarodni dan Roma

    Međunarodni dan Roma, 8. april, je dan proslave romske kulture i podizanja svesti o proble…
  • Počeo sa radom bazen za građanstvo

    Od srede 7. aprila bazen u Petnici ponovo je dostupan za građanstvo. Termini za građane su…
  • Konkurs za talentovane osnovce

    Nastavljajući uspešnu tradiciju od 39 godina, Istraživačka stanica Petnica će i ove godine…
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Radovi na mreži u ulici Vlade Danilović i Hajduk Veljkovoj

Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, dana 15.04.2021. godine od 09h. do 12h. bez…