Tačno u podne sa Trga vojvode Mišića u Mionici startovala je druga etapa 60. Međunarodne biciklističke trke „Кroz Srbiju“, koja je krenula 31. avgusta iz Istočnog Sarajeva. Znak za start dao je predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je prethodno pozdravio sve aktere najdugovečnijeg sportskog takmičenja na Balkanu.

- Mionica je i ovog puta dokazala da može da bude uspešan domaćin jednog velikog takmičenja kao što je biciklistička trka „Кroz Srbiju“. Želim puno uspeha svim učesnicima i budućim pobednicima i da iz Mionice ponesu misli koje je izgovorio naš najslavniji sugrađanin veliki vojskovođa vojvoda Mišić „Кo sme, taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred! Zahvaljujem se Biciklističkim savezima Srbije i Republike Srpske na saradnji u organizaciji jednog od najvažnijih sportskih događaja u našoj zemlji ove godine i što su doprineli da se danas ime Mionice pominje širom sveta– rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

      Trka je startovala 31. avgusta u Istočnom Sarajevu. Pobednik prve etape koja je juče vožena od Jahorine do Zlatibora je Roman Maikin iz Rusije koji vozi sa tim „Cambodia cycling academy“. On će pokušati da sačuva „žutu majicu“ na preostale dve etape, današnjoj od Mionice do Požarevca i poslednjoj koja će sutra biti vožena od Zrenjanina do Novog Sada. 
DCIM\100MEDIA\DJI_0237.JPG
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Od danas imunizacija protiv gripa i četvorovalentim vakcinama
(i za starije od 65 godina)

U holu Centra za kulturu Valjevo danas počinje imunizacija protiv sezonskog gripa četvorov…