Formiranje nove (a zapravo stare) gradske vlasti je pokazalo u kako očajnoj situaciji se nalazi Srpska napredna stranka u Valjevu. Iako je možda trebalo da odahnemo što Кonrada više nema, još jednom je valjevskim naprednjacima iz stranačke centrale stavljeno do znanja da im se ne veruje i da se na njih ne računa.

Stranka koja se hvali kako ima veliku podršku i dobre kadrove je na čelne gradske pozicije postavila ljude kojima bi retko ko poverio iole ozbiljan posao, a vođenje jednog grada je i više nego ozbiljan i odgovoran posao. Počevši od gradonačelnika i njegovog zamenika koji nemaju nikakvo relevantno znanje i iskustvo za vođenje jednog grada, pa preko članova Gradskog veća sa nimalo iskustva i onih u njemu koji imaju i previše iskustva u sumnjivim poslovima.

Iako su dovedeni da sprovode tuđe odluke, njihova znanja i iskustvo ne garantuju da će čak i to biti u stanju.
Ovo je samo nastavak eksperimenta koji SNS sprovodi nad Valjevom sada već duže od 8 godina, igrajući se životima ljudi koji u njemu žive. Da Srpska napredna stranka stvarno želi da pokrene Valjevo na najvažnije gradske funkcije bi kandidovala ljude sa biografijama, čije znanje i iskustvo bi bilo garancija da će bar nešto biti urađeno. Ovako su nam svima pokazali da:

  1. SNS ne želi da se u Valjevu bilo šta promeni na bolje
  2. SNS nema nikoga u samoj stranci ko bi mogao da valjano vodi grad
  3. Niko sa ozbiljnom biografijom nije želeo da bude deo naprednjačke gradske vlasti, pa su prihvatili prve koji su se javili na interni konkurs koji se sprovodio po valjevskim kafićima prethodnih dana.
    Ovako nesrećno skrpljena gradska vlast je zapravo rezultat zakulisnih dogovora beogradske centrale naprednjaka i jedne valjevske interesne grupe koja je kandidujući svoje nedorasle štićenike zapravo želela samo da zaštiti svoje finansijske i druge interese.
  4. Valjevski naprednjaci su ovaj dogovor u svom očaju prihvatili, jer svojim zaslugama u prethodne 4 godine vlasti svakako nikako ne bi ponovo došli na vlast. Ovako su, krijući se iza Vučića na izborima, morali da prihvate i njegove dogovore i najnoviji eksperiment sa Valjevom.
    No, Valjevo nije ničija igračka, a građanke i građani Valjeva zaslužuju mnogo bolje od ovoga što im je od strane naprednjaka ponuđeno.
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

EU donirala uniforme za 200 zdravstvenih radnika u 7 gradova