Gradsko veće grada Valjeva na sednici održanoj 20.07.2020. godine, nakon razmatranja nacrta Rešenja za utvrđivanje pogodnosti za plaćanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, donelo je sledeći zaključak:

Prihvata se Rešenje za utvrđivanje pogodnosti za plaćanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta. Utvrđuje se pogodnost investitoru, Srpskoj Pravoslavnoj Crkvenoj opštini Valjevo, Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu, za plaćanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, tako što se investitor oslobađa obaveze plaćanja iznosa od 311.988,66 dinara na ime doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, utvrđenog rešenjem o građevinskoj dozvoli br. ROP-VAL-21833-CPIH-4/2020 od 13.03.2020. godine kojim se investitoru odobrava izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji poslovnog objekta, kategorije B.

Crkvena opština Valjevo, Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu kao investitor, dostavila je molbu za oslobođenje od obaveze plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, obračunatog po rešenju o građevinskoj dozvoli, kojim se odobrava izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg poslovnog objekta. Oslobođenje od plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta se odnosi na dogranju poslovnog objekta ukupne neto površine dogradnje od 124,21 m2 ( 26,73 m2 u prizemlju i 95,48 m2 na spratu).

Na osnovu podataka dostavljenih od strane investitora utvrđeno je da se radi o objektu koji je od značaja za grad Valjevo. Naime na ovom građevinskom zemljištu se nalazi Hram Pokrova Presvete Bogorodice koji je od neprocenjive verske, kulturne i istorijske vrednosti a turistima je veoma privlačan i nalazi se pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Hram Pokrova Presvete Bogorodice je duhovni centar koji okuplja vernike i posetioce iz celog sveta koji žele da upoznaju i promovišu duhovne, kulturne, istorijske vrednosti Valjeva. Realizacija planirane investicije je od velikog značaja za razvoj grada Valjeva.

Imajući u vidu hitnost radova na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg poslovnog objekta i njegovog privođenja planiranoj nameni, investitor Srpska Pravoslavna Crkvena opština Valjevo pri Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu, može otpočeti sa pripremnim radovima vezanim za rekonstrukciju i dogradnju navedenog objekta, doneto je na jučerašnjoj sednici Gradskog veća.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …