Srbiji je bilo potrebno samo dvadesetak sati da se probudi iz mučnog sna. Probudilo je nekoliko hiljada mladih po gradovima Srbije koji su glasno, jasno i ubedljivo izjavili da neće nasilje. Ni besno orgijanje maskiranih batinaša, ni pendreke ostrvljenih policajaca.

Ponajviše, mladi Srbije više neće da se njihovim zdravljem i životima igraju nesposobni ministri, nesposobne vlade, uobraženi predsednik i politikantski krizni štabovi koji su prešli put od podsmevanja virusu do zastrašivanja virusom. Potom su raspustili bolnicu na Sajmu, bučno proslavili pobedu nad koronom i danima se njome hvalili.

Da bi danas isti virus iznenada postao krunski dokaz da su protesti mladih u Srbiji „baš sada“ nepotrebni i opasni!

Zbog svega što se u Srbiji događa, još više zbog onoga što se u Valjevu događalo i ponovo događa, Lokalni front Va zahteva sledeće:

1. Raspuštanje tzv. Кriznog štaba Vlade Srbije kao neustavnog, nezakonitog i nepotrebnog organa državne represije.

2. Ostavke predsednice vlade Ane Brnabić i ministra Zlatibora Lončara zbog nepoštovanja člana 27. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

3. Hitno aktiviranje stručnog Nacionalnog tela za upravljanje kriznim i vanrednim situacijama u zdravstvenom sektoru, predviđenog Programom zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama objavljenim krajem 2018. godine.

4. Hitnu konstitutivnu sednicu Skupštine grada Valjeva, raspuštanje gradskog Štaba za vanredne situacije, otvaranje istrage o trošenju sredstava iz budžeta grada i donacija tokom vanrednog stanja.

5. Hitno usvajanje gradske Procene rizika od katastrofa i Plana zaštite i spasavanja za područje grada Valjeva, imenovanje novog Štaba za vanredne situacije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …