Da osnovci imaju gde kreativno i edukativno da provedu deo letnjeg raspusta, postarali su se i organizatori letnje škole na Divčibarama. Društvo matematičara Srbije, uz podršku Razvojnog centra Microsofta u Srbiji, Fondacije Petlja i kompanije FIS Global Beograd – organizuje dve letnje škole, programiranja i matematike, u periodu od 11. do 19. avgusta 2018.

Besplatne letnje škole namenjene su mladim, talentovanim, učenicima kojima će jednonedeljni boravak na Divčibarama biti prilika za druženje, zabavu ali i kreativno usavršavanje znanja i veština iz matematike i programiranja. Poseban fokus biće posvećen unapređivanju logičko-kombinatornog i algoritamskog načina rešavanja zadatih problema. Iako su u pitanju dva odvojena programa, određen broj predavanja, kao i većina društvenih aktivnosti, zajednički su organizovane za obe grupe polaznika kako bi podstakle njihovo povezivanje i veću interaktivnost i razmenu ideja među ovom talentovanom decom. Osnovni cilj ovih škola je popularizacija matematike i programiranja, kao disciplina koje značajno doprinose kreativnoj radoznalosti kod mladih, kao i njihovoj sposobnosti da na analitičan i kritički način dolaze do različitih rešenja na složene probleme sa kojima se susreću.

Letnju školu programiranja pohađa 20 polaznika, a u Letnjoj školi matematike učestvuje 93 osnovaca – mnogi od njih već uspešni učesnici ovogodišnjih informatičkih i matematičkih takmičenja u Srbiji. Ove godine u programu učestvuju i dobitnici srebrnih i bronzanih medalja na nedavno održanoj Balkanskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi i 2. Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi.

Među više od 25 stručnih predavača Letnje škole biće i inženjer iz Microsoft razvojnog centra, Milan Vugdelija, profesorka sa Matematičkog fakulteta u Beogradu, Jelena Hadži Puzić, kao i nekadašnji i sadašnji takmičari na informatičkim olimpijadama – Kosta Grujčić, Aleksa Milisavljević, Vladimir Milenković i Mladen Puzić.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …