Otvaranje izložbe u utorak u 18 časova o rvanju u  Ogradnoj galeriji.

Autor izložbe je Marko Jovanović.

Marko Jovanović je rođen  u Valjevu 1991. godine. Diplomirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, deo osnovnih studija proveo u češkom Brnu, a master studije završio u Zagrebu.

Kao reprezentativac Srbije nastupao na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima, osvojio srebro i bronzu na Mediteranskom prvenstvu u slobodnom stilu (2012., 2014. godine), bronzu na Mediteranskom prvenstvu u grčko-rimskom stilu (2012. godine), kao i srebro na Svetskom prvenstvu u rvanju na pesku (2012. godine). Četvorostruki je prvak države u slobodnom stilu.

Trener Rvačkog kluba Mladost i kadetske reprezentacije Srbije i aktivni takmičar. Posebna ljubav su mu neolimpijske discipline i tradicionalni stilovi rvanja, odakle je i nastala ideja o izložbi.

Izložba ima za cilj da predstavi rvanje ne samo kao sport, već kao kulturnu baštinu određenih zemalja. Biće izložena oprema za pet tradicionalnih stilova rvanja (iransko, kazahstansko, kirgistansko, japansko, srpsko narodno rvanje), kao i dresovi iz današnjeg doba kao što su  dres u kojem je Davor Štefanek postao olimpijski pobednik, a Viktor Nemeš prvak sveta.

Pored opreme će stajati i prateće informacije, tekst i fotografije.

Izložba će trajati mesec dana.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …