1. novembar predstavlja profesionalni praznik svih računovođa, a često se naziva i MEĐUNARODNI DAN RAČUNOVODSTVA. 

 To je dan koji ujedinjuje sve ljude u računovodstvenoj struci.

  1. novembra 1494., knjiga pod nazivom Summa de Arithmetica, GEOMETRIJA, Proportioni i Proportionalita (sve o aritmetika, geometrija i proporcije) objavljena je u Veneciji.Domaćini će biti studenti studijskog programa Računovodstvo i revizija na FZP Valjevo, Univerziteta Singidunum. Tema ovogodišnjeg obeležavanja Dana računovodja naših studenata je:

    LITERATURA, MUZIKA, RAČUNOVODSTVO

Iako je dvojno knjigovodstva vođeno vekovima, Pacioli je sa 27-stranica rasprave na temu dvojnog računovodstva  zaslužio naslov “otac modernog računovodstva.”  U objavljenoj raspravi uključena je većina  obračunskih metoda koje mi danas poznajemo.

Na primer, on je opisao koršćenje poslovnih knjiga.  Njegove poslovne  knjige su uključivale imovinu (uključujući potraživanja i zalihe), obaveze, kapital, prihod, rashod i račune. Luca je prikazao zatvaranja poslovnih knjiga na kraju godine i predložio da se uspostavi  ravnoteža koristeći uravnotežene poslovne  knjige. Njegov prikaz metode  ukazivao je na širok raspon tema iz računovodstva i  etike u obračun troškova.

Brojni sitni detalji tehnike knjigovodstva  utvrđenih od Paciolija  su korišćeni  u računovodstvenoj profesija tokom sledeća četiri veka.

 

Studenti će izlagati na teme:

  1. Stanje u finansijskom izveštavanju u Srbiji

2.      Put unapređenja finansijskog izveštavanja u Srbiji

3.      Koje promene dolaze u finansijskom izveštavanju u Srbiji?

4.      Profesija interne revizije

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …