U  četvrtak, 15. decembra, s početkom u 19 časova u valjevskoj muzičkoj školi će se održati zajednički koncert MŠ „Fran Korun Koželjski“ iz Velenja i MŠ „Živorad Grbić“.  Ovaj program, simbolično nazvan „Bliski susret muzikalne vrste“ je prvi korak  saradnje dve muzičke škole.
U septembru ove godine, prilikom gostovanja MŠ „Živorad Grbić“ na Pikinom festivalu  u Velenju, dogovorene su osnovne smernice buduće saradnje izmedju muzičkih škola Velenja i Valjeva. Ideja  početka kreiranja zajedničkih programa sazreva već nekoliko godina u kolektivu obe škole a inspirisana je željom da se saradnja Velenja i Valjeva proširi i na polje umetnosti i dodatno unapredi vrlo razvijene zajedničke aktivnosti na polju obrazovanja oba grada.
„Veza Velenja i Valjeva je vrlo značajna i snažna u mnogim segmentima“ tvrdi direktorka MŠ „Živorad Grbić“, mr Suzana Radovanović Perić. Nama je kao školi, posebno zanimljiv segment obrazovanja, koji vrlo uspešno  čitavu deceniju neguju Tehnička škola i OŠ „Sestre Ilić“. Kao umetnička škola, smatramo da oba grada mogu mnogo da ponude i kreiraju upravo na polju prezentacije kulture i na taj način plasiraju ono najkvalitetnije što stvaraju kroz proces muzičkog obrazovanja. Ujedinjeni smo u stavu da kroz umetnost naših učenika i profesora  možemo značajno da doprinesemo unapredjivanju imidza svoje sredine kada je kultura u pitanju. Posebno, jer smo vrlo bliski i po trajanju i po uslovima rada ali i po poziciji u svojim zemljama. Obe škole su prepoznatljive po prostoru izgradjenom isključivo za potrebe muzičkog obrazovanja, obe traju šest decenija i obe ostvaruju  vrlo visoke rezultate  na muzičkim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.
Naša želja da prijateljstvo dva grada  bude definisano i kroz muziku, podržali su Grad Valjevo i firma Markus. co kao pokrovitelji koncerta, a u organizaciji su nam pomogli IS Petnica, Poljoprivredna škola,Ekonomska škola i Valjevska Gimnazija kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. ” završava svoju izjavu direktorka Radovanović – Perić.
Na koncertu u Valjevu, klasičnu muziku svojih gradova  će predstaviti najuspešniji solisti osnovne i srednje škole, ženski hor SMŠ „Živorad Grbić“, kamerni ansambli i veliki gudački orkestar koji će za ovu priliku činiti učenici i profesori obe škole. Po rečima direktorke MŠ „Živorad Grbić“, sjajan povod da Valjevci u  četvrtak od 19 časova, u svečanoj Sali muzičke škole prožive svoje vreme za klasiku.

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …