Dragi sugrađani, ovih dana se sastao Savet za bezbednost grada Valjeva i saopštio da smo bezbedni!
Nažalost, nismo saznali da li je to bio redovan ili vanredni sastanak. Ako se radi o redovnom sastanku Saveta, onda bismo morali govoriti o ispunjenju strategije donete još 2013. godine. Morali bi nam pružiti konkretne akcije, mere i rezultate postignute do danas. Bili bi dužni da barem predoče sa kojim bezbednosnim problemima se naš grad suočava, u kojem obimu i koje su mere za rešavanje istih. Ako je pak u pitanju vanredni sastanak, onda bi morali reći zbog čega je održan. Da li je povod održavanja bila tragedija koja je zadesila naš grad za vikend, ili je možda organizovanje sastanka rezultat brojnih nemilih događaja na ulicama Valjeva u poslednje vreme. Ali, tada bi morali i da odrede svoj stav prema svemu tome. Trebali bi da ocene da li je neko od gradskih organa zakazao, da li je moglo bolje ili jednostavno da ništa nije moglo da se predupredi?!
Izabrali su ono što im se činilo najlakšim – da nam ništa od toga ne kažu. Ali su nam veomajasno poručili da su duboko zabrinuti za bezbednost premijera, iako ne znamo po kojoj nadležnosti Savet za bezbednost grada Valjeva raspravlja o bezbednosti premijera.
Nekada je teško proceniti da li su naši gradski čelnici više skloni poltronstvu, bahatosti i neodgovornom ponašanju ili su prosto nesposobni.
Na kraju, kakav lični primer daju građanima nosioci vlasti u ovom gradu? Gradonačelnik koji nasrće na komunalne policajce koji obavljaju svoju dužnost, koji ne poštuje sud, koji nemilice vređa opoziciju sa mesta predstavnika svih građana, koji u nedostatku argumentovanog dijaloga opozicione odbornike naziva „mentalno anoreksičnim“? Može li se nasiljem ove vrste rešiti bilo koji bezbedonosni problem u gradu?!

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …