Međunarodna likovna izložba “EHO, RUBOVI 3” otvorena je u petak u Galeriji Centra za kulturu Valjeva. Izloženi su radovi autora koji su učestvovali na istoimenoj likovnoj koloniji koja je održana od 16. do 18. septembra 2016. na Divčibarama.
Brojni posetioci izložbe imali su priliku da vide radove: Dragane Grujičić, Danijele Bogojević, Radomira Ilića, Jasmine Mime Vasiljević, Martine Andrejević, Dejana Bogojevića, Dragane Kuprešanin, Jovanke Božić, Tanje Lugonje, Danijele Padejski i Natalije Pulejkove Radeske iz Makedonije. Takođe, mogli su da vide i izbor sa prethodne dve kolonije, među kojima su i radovi dva umetnika sa Tajlanda: Kalisha Jariyapaiboon i Tanin Tantrakul.
U program otvaranja učestvovao je gudački kvartet Muzičke škole “Živorad Grbić” i valjevski pesnici: Momčilo Trifunović, Snežana Čkojić i Blagoje Ranković. Izložbu je otvorio Miloš Smiljanić, director Centra za kulturu.
Organizator likovne kolonije je časopis za književnost, umetnost i kulturu “Akt”, generalni pokrovitelj je hotel HEBA Divčibare, sufinansirana je od Grada Valjeva kroz konkurs za projekte u kulturi. Prijatelji kolonije su Centar za kulturu Valjevo i Turistička organizacija Valjevo.
Izložba „EHO, RUBOVI 3“ biće otvorena do 5. novembra u Galeriji Centra za kulturu Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …