Na drugom sastanku posvećenom izradi studije „Strategija bezbednosti saobraćaja grada Valjeva za period 2016 -2020. godine i predlog akcionog plana za sprovođenje strategije“ teme su bile mape rizika, koje su urađene u saradnji sa Odeljenjem saobraćajne policije i Policijske uprave Valjevo. Predstavljena je SVOT analiza (analiza prednosti, nedostataka, slabosti i šansi Valjeva) i stanje institucija značajnih za bezbednost saobraćaja, posebno stanje lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja.
„Posebno smo mapirali rizike za bicikliste, moticikliste, pešake, vozače, teretna vozila. Ulica Vladike Nikolaja i par raskrsnica u toj ulici su nebezbedne i građani ih prepoznaju kao rizične tačke. Tu su raskrsnica na Jadru i raskrsnica na Obilaznici“, rekao je prof. dr Krsto Lipovac, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i rukovodilac izrade Strategije.
Docent na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu Dalibor Pešić je ukazao na jedan od osnovnih problema za bezbednost saobraćaja u Valjevu, a to je ponašanje vozača i ostalih učesnika u saobraćaju.
„Najviše poginulih je među pešacima i biciklistima. Kada smo sagledali situaciju da u Valjevu nedostaje izgrađenih pešačkih i biciklističkih staza, zaključili smo da treba poraditi na tome. Treba raditi na edukaciji učesnika u saobraćaju, kako bi se promenilo njihovo ponašanje“, konstatovao je Dalibor Pešić.
I današnjem sastanku su prisustvovali predstavnici svih relevantnih institucija u gradu Valjevu i u lokalnoj samoupravi, koji se bave saobraćajem.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …