Grad Valjevo je pobednik finala republičke sportske manifestacije Seoske olimpijske igre, koja je održana proteklog vikenda u našem gradu i koja je okupila preko 1200 takmičara iz 22 grada i opštine Republike Srbije.
U ime Organizacionog odbora, svim učesnicima, organizatorima, Policijskoj upravi, Hitnoj službi Doma zdravlja, volonterima i medijima, na uspešnoj saradnji zahvalio se na jučerašnjoj konferenciji za novinare Milan Gajić, predsednik Organizacionog odbora i odbornik u Skupštini grada. „Kao Grad, pre svega smo zadovoljni zbog postignutog rezultata i osvojenog prvog mesta. Mi smo ukupni pobednici, a najbolja među mesnim zajednicma je bila MZ Bukovi iz Aranđelovca. Nadam se da ćemo narednih godina zadržati prvo mesto i to sa novim mladim ljudima koji će nam se pridružiti. Grad Valjevo je ovom sportskom manifestacijom pokazao da ume i zna da organizuje takmičenje na visokom nivou. Učesnici su bili zadovoljni, bili smo dobri domaćini, a predsednik Saveza za rekreativni sport prof. Gavrilović je ocenio da je grad Valjevo organizovao ovu manifestaciju onako kako dolikuje i da smo se pokazali kao dobri domaćini. To je oličenje novog rukovodstva Grada koje želi da mlade podrži na selu. U interesu novog gradskog rukovodstva, na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem, je da mladi ljudi ostanu na selu i da se bave poljoprivredom, a Grad će kroz niz podsticajnih mera njima to olakšati. Organizacijom ovakvih manifesatcija obogaćuju se sadržaji na selu, a okosnica razvoja Grada je, pored privrede, svakako i razvoj poljoprivrede“, rekao je Gajić i istakao da će grad Valjevo ubuduće negovati lepu tradiciju održavanja ove manifestacije, jer ona propagira razvoj rekreativnog sporta među mladim ljudima.
Učesnici finala Seoskih olimpijskih igara nadmetali su se u ukupno 25 disciplina, 15 za muškarce i 10 za žene. Na konferenciji za novinare Rade Marković, sekretar Organizacionog odbora manifestacije govorio je o ekipnim i pojedinačnim pobednicima u brojnim atraktivnim disciplinama. Miloje Gajić, član Organizacionog odbora i koordinator ekipe Beloševac-Petnica ocenio je da bi ova sportska manifestacija trebalo da bude u kalendaru gradskih manifestacija i ubuduće. O organizaciji manifestacije govorio je i Radomir Simić, sekratar Sportskog saveza Valjeva i član Organizacionog odbora. Konferenciji za novinare prisustvovali su i osvajači medalja i pehara iz šaha, višeboja, stonog tenisa i basketa: Zoran Radovanović, Mila Paramentić, Aleksandar Milutinović, Živojin Jovanović i Ilija Jakovljević, koji su medijima preneli svoja iskustva sa ovog takmičenja.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …