U finalu velike sportske republičke manifestacije Seoske olimpijske igre, u Valjevu se okupilo preko 1200 takmičara iz Niša, Aleksinca, Sokobanje, Šapca, Vladimiraca, Leposavića, Svrljiga, Aranđelovca, Gornjeg Milanovca, Ćuprije, Vrnjačke Banje, Kladova, Koceljeve, Smederevske Palanke, Jagodine, Barajeva, Ćuprije, Osečine, Topole, Ražnja, Žagubice i Valjeva. Oni su se takmičili u ukupno 25 sportskih disciplina, od toga 15 za muškarce i 10 za žene. Fudbal, višeboj, skok u dalj iz mesta, basket, pikado, nadvlačenje konopca, rvanje, odbojka, šah, stoni tenis, samo su neke od brojnih atraktivnih disciplina koje su zastupljene. Takmičenja su organizovana na pet lokacija u Gradu-na terenima „Studenta“, Prve osnovne škole, u Hali sportova, na stadionu na Petom puku i na strelištu u Zbratimljenim gradovima.
„Srbija je danas u Valjevu. Želim vam uspešno takmičenje i neka bude po onoj staroj olimpijskoj devizi „Važno je učestvovati, a ne i pobediti“, jer olimpijske igre su nešto, što ima posebno značenje počevši od stare Grčke. Za vreme olimpijade tada su besneli ratovi. Želimo da u ovoj zemlji prestanu svi ratovi, ratovi koji se vode pre svega između nas. Želimo da našu zemlju uredimo i projektujemo tako da ovde žive srećni ljudi “, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović proglasivši manifestaciju otvorenom.
Predsednik Saveza za rekreativni sport Republike Srbije prof. dr Predrag Gavrilović rekao je ovom prilikom da se grad Valjevo pokazao kao dobar domaćin i da bi ideju rekreativnog sporta trebalo promovisati i ubuduće. „ Drago mi je da smo nakon 43 godine došli u Valjevo i nadamo se da ćemo se češće družiti u Gradu koji je na jedan impresivan način organizovao ovu manifestaciju. Sve što je potrebno domaćini su obezbedili i osim takmičenja imamo i lepo druženje“, rekao je Gavrilović.
Milan Gajić, predsednik Organizacionog odbora manifestacije i odbornik u Skupštini grada Valjeva pozdravljajući sve takmičare i goste, zahvalio se svima koji su učestvovali u organizaciji, naglasivši tom prilikom da su volonteri grada Valjeva u velikoj meri pomogli da ova značajna manifestacija bude organizovana na visokom nivou. „U ime Organizacionog odbora i grada Valjeva želim vam srećan i uspešan sportski dan i neka najbolji pobedi“, rekao je Gajić na otvaranju manifestacije.
Seoske olimpijske igre imaju dugu tradiciju. Ovo takmičenje se održava još od 1974. godine, sa prevashodnim ciljem da se populaciji u seoskim sredinama pruži prilika da se organizovano bave sportskim disciplinama. Ove godine, kroz kvalifikaciona takmičenja Seoskih olimpijskih igara u selima Republike Srbije, prošlo je više desetina hiljada učesnika. Danas su se nadmetali najbolji među njima iz 22 lokalne samouprave Republike Srbije.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …