U cilju sagledavanja situacije u privredi grada Valjeva, mogućnosti unapređenja poslovanja pre svega valjevskih firmi, kao i povećanja broja zaposlenih, rukovodstvo grada Valjeva će u narednom periodu organizovati niz sastanaka sa direktorima i vlasnicima na kojima će pre svega biti reči o konkretnim merama podrške koje Grad može da preduzme.
Zamenik gradonačelnika grada Valjeva mr Dragan Jeremić razgovarao je danas sa Radomirom Mladenovićem, direktorom valjevske veledrogerije „Vega“ d.o.o. i Milutinom Kaljevićem, direktorom logistike i razvoja ove firme, koja se već duže od dve decenije uspešno bavi prodajom, skladištenjem i distribucijom lekova, dijetetskih suplemenata, medicinskih, kozmetičkih i higijenskih sredstava na celokupnom tržištu Republike Srbije. „Vega“ snabdeva više od 1000 apoteka, a ovom poslovnom sistemu pripada i lanac apoteka „Vegafarma“. Iz godine u godinu ova kompanija povećava asortiman ponude proizvoda i usluga, obim prometa i broj korisnika. Uporedo sa tim, ulagali su i u proširenje kapaciteta, kupovinu poslovnog prostora, nabavku opreme i povećanje broja zaposlenih. Trenutno, „Vega“ zapošljava 320 radnika, među kojima je veliki broj visoko obrazovanih.
Na današnjem sastanku zamenik gradonačelnika je istakao da je cilj gradskog rukovodstva angažovanje svih kapaciteta kako bi Grad učinio sve i pomogao valjevskim preduzećima da unaprede poslovanje. „Otvorićemo vrata za naša preduzeća u Valjevu u cilju sagledavanja situacije, ali i razmatranja problema sa kojima se suočavate kako bi rešili u najkraćem roku ono što je u ingerenciji Grada. Spremni smo da pomognemo u rešavanju pitanja vašeg prostora koji je u zakupu. Kompanija „Vega“ je jedna od retkih koja je posle kupovine fabrike u stečaju, istu preuredila i stavila u funkciju. Na taj način će se i povećati broj zaposlenih. Lokacija bivše fabrike „Ferum“ se nalazi blizu Industrijske zone i zato je u interesu Grada da se saobraćajnice srede i saobraćajna komunikacija poboljša. Grad će na taj način pomoći svim privrednicima koji su na tom prostoru, a nama je u interesu da proširimo Industrijsku zonu za dodatnih 20 hektara“, rekao je zamenik Jeremić na današnjem sastanku.
Direktori „Vege“ ovom prilikom pozitivno su ocenili inicijativu gradskog rukovodstva da organizuje sastanke na kojima će biti reči o mogućnostima unapređenja poslovanja domaćih firmi. Kako je naglašeno ovom prilikom, u zajedničkom interesu je da se saradnja podigne na viši nivo i intenzivira u narednom periodu.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …