Meštani Oglađenovca i Beomuževića dobili su asfaltirane deonice puteva koji su od izuzetnog značaja za ova sela. Asfaltirana deonica u Oglađenovcu povezuje ovo selo sa Miličinicom i duga je 800 metara, a u tom selu protekle decenije nije asfaltiran nijedan put. U Beomuževiću je takođe asfaltirana deonica puta duga 800 metara, što je druga faza predviđenih radova.

Oglađenovac je veliko selo, gde ima 350 domaćinstava, a novi put garantuje opstanak, a u narednoj godini planirano je da u ovom selu bude asfaltiran još kilometar puta, rekao je direktor gradske direkcije obilazeći danas ove puteve, a preneo gradski sajt valjevo.rs

U Beomuževiću će takođe naredne godine biti završena cela deonica koja je duga 2,4 kilometra. Tačnije, 1,1 kilometar asfalta do škole kada bude urađen biće spojen glavni put za Loznicu sa školom i nakon toga preostaje još 1,8 kilometara do Miličinice.

Program asfaltiranja puteva obuhvatio je četiri sela u valjevskom kraju Oglađenovac, Beomužević, Gračanicu i Kozličić. Investicija je vredna 13 miliona dinara, a izvođači radova su „Kompresor ing“ i Preduzeće za puteve.

U planu je da se u naredne dve godine asfaltira 30 kilometara puteva, odnosno da se u 30 sela uradi asfalt na ključnim deonicama.

Prikaži još ovjava iz Vesti

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…