Malezijska policija uhapsila Ardita Ferizija sa Kosova, zbog hakovanja američkih službi i davanja informacija o ličnim podacima službenika vojske i vlade SAD Islamskoj državi, saopštili su danas američko Ministarstvo pravde i malezijska policija.

Za Ferizija se veruje da je vođa hakerske grupe na internetu, koja se zove Kosovska hakerska bezbednost. Najavljeno je da će mu biti suđeno zbog optužbi za hakovanje i krađu identiteta, prenosi AP.

U saopštenju se navodi da je Ferizi poznat pod hakerskim nadimkom “Th3Dir3ctorY,” upao u kompjuterski sistem službi u SAD i ukrao lične podatke o 1.351 vladinom službeniku.

On je u junu i avgustu, dostavljao te podatke članu IS Džuneidu Huseinu, poznatom i pod imenom Abu Husein al-Britani, koji je 11. avgusta objavio na Tviteru da je IS hakovala odeljenja vojske i vlade SAD, kao i link za dokument od 30 strana. Objava je namenjena pristalicama IS u SAD i na drugim mestima, sa ciljem da se ohrabre teroristički napadi protiv lica sa spiska.

“Zahtevamo da Ferizi odgovara za krađu informacija i ulogu koju ima u postavljanju vladinih službenika za ciljeve IS u SAD”, navodi se u saopštenju pomoćnika državnog pravobranioca za nacionalnu bezbednost Džona P. Karlina.

Ferizi bi mogao da bude osuđen na 35 godina zatvora.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…