I ove godine Muzička škola Živorad Grbić organizuje muzičko zabavište i pripremni razred. Novina je da će na obe radionice roditelji moći da upišu i decu koja su mlađa od 9 odnosno 5 godina, a svi zainteresovani roditelji mogu doći na informativni sastanak koji je u muzičkoj školi zakazan za 24 septembar u 18h.

Od 2006. godine Muzička škola Živorad Grbić organizuje muzičko zabavište i program pripremnog razreda. ,,Muzičko zabavište već 5 godina veoma uspešno i veoma originalno vodi koleginica Tamara Milosavljević, a program pripremnog razreda vodi profesorka Svetlana Tenezić i one su zaslužne za masovniji odziv dece na prijemnom ispitu za nižu muzičku školu. To je bio razlog da i ove godine nastavimo sa oba programa”, kaže za naš portal Suzana Perić, dir. Muzičke škole Živorad Grbić.

Ona ističe da je ove godine za roditelje planiran roditeljski sastanak na kome će dobiti detaljnije informacije o muzičkoj radionici i pripredmnom programu. ,,Da bi se prosto ljudima i roditeljima i deci približilo šta se to dešava u muzičkom zabavištu i pripremnom razredu, kao kolektiv smo odlučili da napravimo informativni roditeljski sastanak 24. septembra u 18:00h gde će se njima pojasniti kako to izgleda i uopšte približiti ambijent i muzičkog obrazovanja i muzičke škole. Muzičko zabavište je predviđeno za decu od 5 i 6 godina starosti, s tim što nije bio izuzetak i retkost da su se u ranijim godinama provlačila i deca od 4 ipo godine, ukoliko profesorka prepozna da oni imaju i dovoljno zrelosti, muzički potencijal neophodan za pohađanje muzičkog zabavišta, a pripremni razred je predviđen za decu od 7 i 8 godina starosti.”

U Muzičkoj školi savetuju da se za pripremni razred prijave sva zainteresovana deca, bez obzira na talenat koji poseduju jer je upravo pripremni program svojevrsni probni test.
,,Naravno da su ovo programi koji su predviđeni za decu koja, pre svega vole muziku i u kojima su roditelji prepoznali talenat za bavljenje muzikom ali ja bih pozvala i roditelje i decu koji su neodlučni, koji nisu sigurni da li njihovo dete ima talenta, da li ima predispozicije da se bavi muzikom, da prosto taj pripremni razred bude jedan probni test gde će oni videti koliko im je bliska muzika, koliko im je blisko školovanje u muzičkoj školi i na osnovu toga odlučiti da li će se pojaviti i na glavnom prijemnom ispitu koji nas očekuje početkom juna.” Ističe dir. Muzičke škole, Suzana Perić.

Ove godine deca će u okvi muzičkih radionica moći da vežbaju na violini, klaviru, harmonici, gitari i fruli. ,,U odnosu na prethodne godine, ove godine je novina da ćemo i mi
pripremni razred, tj. program predviđen za decu od 7 i 8 godina starosti, obogatiti i muzičkim radionicama koje će se realizovati na određenim instrumentima. Dakle po nekom planu i programu propisanom od strane ministarstva, muzičku školu mogu da upišu deca od 9 godina starosti. U velikim centrima, u Novom Sadu i u Beogradu, to se kreće znatno ranije, upravo zahvaljujući programima muzičkog zabavišta i pripremnog razreda. S obzirom da mi ovde imamo izuzetno kvalitetan kadar, rešili smo da ovu opciju ponudimo i mlađoj deci od 7 i 8 godina starosti, tako da će svi oni zainteresovani za pohađanje instrumenta i pre muzičke škole, od ove godine moći u programu muzičke radionice na instrumentu violina, klavir, harmonika, gitara i frula.”

Prijemni ispit za muzičke radionice i pripremni razred zakazan je za utorak, 29 septembar u 18:30h. Detaljnije informacije nalaze se na sajtu škole muzika.edu.rs, a zainteresovani se mogu informisati i na telefeon škole 291-535.suza

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…