U organizaciji Gradske biblioteke Lajkovac večeras će u kolubarskoj varoši gostovati Enes Halilović, ovogodišnji dobitnik nagrade „Meša Selimović” za zbirku pesama „Zidovi”. Na književnoj večeri, koja će od 19 sati biti održana u velikoj sali Gradske kuće, govoriće Dragan Bošković i autor. Književno veče se održava u okviru manifestacije „Pesnički mostovi”, koju je Gradska biblioteka Lajkovac ustanovila radi promocije poezije kao zanemarene književne vrste u čitalačkom svetu.

Enes Halilović, rođen 1977. u Novom Pazaru, pesnik je, pripovedač, dramski pisac, novinar, ekonomista i pravnik. Osnivač je novinske agencije „Sanapres”, književnog časopisa „Sent” i veb časopisa za književni intervju „Ekerman”. Prevođen je na 17 jezika, zastupljen u mnogobrojnim antologijama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je i nagrada „Branko Miljković”, „Đura Jakšić”, kao i Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice za doprinos kulturi.

Objavio je zbirke poezije: „Srednje slovo” (1995), „Bludni papir” (2000), „Listovi na vodi” (2007), „Pesme iz bolesti i zdravlja” (2011), „Zidovi” (2014), zbirke priča „Potomci odbijenih prosaca” (2004) i „Kapilarne pojave” (2006), drame „In vivo” (2004) i „Kemet” (2010), i roman „Ep o vodi” (2012).

Prikaži još ovjava iz Knjige

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…