NAJAVA: Bomba teška 250 kg, koja je pronađena u holding korporaciji “Krušik” u Valjevu, uspešno je deaktivirana i sklonjena na sigurno. Krušik je danas posetio Ministar odbrane Bratislav Gašić.

Krušik je jedna od najznač fabrika namenske industrije. Značajni su i rezultati kada je izvoz naoružanja i vojne opreme u pitanju objašnjava Gačić. Bomba koja je pronađena pri raščišćavanju terena na prostoru nekadašnje alatnice koja je u NATO bombardovanju gađana nekoliko puta, uspešno je deaktivirana, a u neposrednoj blizini pronadjena je još jedna, bomba teška pola tone. To je potvrdio i Ministar koji je danas posetio fabriku “Krušik”.

Pored obnove s tarih objekata, u krušiku se radi i na izgtradnji potpuno novih proizvodnih pogona.

Prva pronadjena bomba je neutralisana i sklasistena na sigurno mesto, objasnjava Nikola Vukanić iz PieMsiC inženjeringa. On ističe da je u toku precizna detekcija lokacije i njeno uklanjanje.

Dve identične bombe, pronađene su u blizini Krušika-u radničkom naselju Kolonija.Jedna je odmah uništena, a druga je zabetonirana na oko 10 m pod zemljom. Pretpostavlja se da se u blizini pronađene bombe nalazi još jedna, što će potvrditi stručnjaci u narednih nekoliko dana.

Na teritoriji Valjeva tokom NATO bombardovanja palo je oko 200 bombi, od toga je čak 150 bačeno na fabriku „Krušik”. Pretpostavlja se da se u blizini pronađene bombe nalazi još jedna, što će potvrditi stručnjaci u narednih nekoliko dana.

Na mestu gde je bomba pronađena izvode se radovi, i prava je sreća da bager koji je radio nije zakačio pa je tako naprava ostala neaktivirana. U suprotnom bi došlo do tragedije sa nesagledivim posledicama.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…