infakt__frame.jpgVisoke temperature koje traju već gotovo dve nedelje uslovile su povećanu potrošnju vode , kako u samom gradu tako i u okolini. Postojeći kapaciteti obezbeđuju redovno snabdevanje potrošača u gradskom području , ali ukazuju na neophodnost racionalnog trošenja vode . Potrebno je s toga da građani Valjeva ekonomično i racionalno koriste vodu sa gradskog vodovoda , prevashodno za piće , te da se uzdrže od aktivnosti u kojima se voda koristi za pranje stambenih ili zalivanje zelenih i drugih površina.

Imajući u vidu činjenicu da postrojenje za preradu pitke vode na Pećini radi maksimalnim kapacitetom ,ponovo apelujemo na naše sugrađane da odgovornim ponašanjem, doprinesu daljem nesmetanom funkcionisanju sistema vodosnabdevanja u gradu, kako ne bi bilo ugroženo snabdevanje vodom građana u visinskim zonama.
Stavljanjem u funkciju vodovoda u naseljenom mestu Divci obezbeđeni su uslovi za nesmetano vodosnabdevanje meštana u ovom delu grada Valjeva.
Postojeća situacija u seoskim područjima ukazuje na potrebu preduzimanja mera u cilju obezbeđivanja uslova za ravnomerno snabdevanje vodom seoskih područja .Usled ograničenih količina vode na seoskom vodovodu “”Kukalj”” JKP””Vodovod”” Valjevo doneo je Odluku o načinu raspodele raspoložive kloičine vode u uslovima restrikcije , počev od 27.07.2015 godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…