panorama-valjevo3.jpgKulturno-zabavna i turistička manifestacija „Dani Lajkovca” održaće se od 16. do 30. jula. Obeležiće je svakako koncert poznate sarajevske grupe „Hari Mata Hari” poslednje večeri, zatim 15. festival folklornih ansambala „Kolubarski vez”, smotra veterana folklornih društava Srbije, pozorišne predstave, izložbe, književne večeri i sportski susreti. Nosilac programa je Kulturni centar „Hadži Ruvim”, pokrovitelj Opština Lajkovac, a oslonac u kreiranju programa je na domaćim snagama.

„Dani Lajkovca” će početi tradicionalnom fudbalskom utakmicom između „Gornjana” i „Donjana” 16. jula. Nastaviće se 20. jula izložbom fotografija Planinarskog sportskog društva „Ćira”, 21. jula Susretima pesnika u organizaciji Gradske biblioteke, sledi koncert hora Kulturnog centra „Hadži Ruvim” i tako redom. Pozorišnu predstavu „Crko bez njega” odigraće lazarevački Teatar Puls. Najavljen je i moto skup na obali Kolubare 25. jula, od sportskih takmičenja najavljeni su turniri u basketu, tenisu, odbojci na pesku i turnir kadeta u fudbalu.

Manifestacija se završava 30. jula obeležavanjem Ognjene Marije, slave varoši Lajkovac. Rezanje slavskog kolača, dodela nagrada najboljim učenicima i studentima i godišnjih zahvalnica organizacijama i pojedincima održaće se u velikoj sali Opštine Lajkovac. Koncert grupe „Hari Mata Hari” je u 22 sata, pre toga kao predgrupa nastupa „Standby band”.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…