etno.jpgSkupština opštine Lajkovac je, na sednici održanoj u nedelju 28. juna, u skladu sa zahtevom Agencije za privatizaciju, po hitnom postupku usvojila Odluku o modelu i metodu privatizacije JP RTV „Pruga”. Ukupna vrednost ove medijske kuće procenjena je na 435 hiljada dinara.

Na sednici je usvojen i Sporazum o uređenju međusobnih odnosa u korišćenju zajedničkog vodovodnog sistema „Nepričava”, koji podrazumeva da opština Lajkovac koristi 1/3, a opština Lazarevac 2/3 vode iz zajedničkog vodovoda. Lajkovac je u obavezi da do kraja ove godine uloži oko 40 miliona dinara za održavanje vodovoda u Nepričavi. Iz sporazuma će proizaći dva bitna ugovora koji će se takođe naći pred odbornicima, između lajkovačke Direkcije za uređenje i izgradnju i „Gradske čistoće” sa JPKP „Lazarevac”, kojima će se precizirati svi detalji. Predsednik opštine Živorad Bojičić je istakao da je jedan od ciljeva sporazuma da cena vode bude ista za građane opština Lazarevac i Lajkovac.

Usvojene su i Odluka o donošenju Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Lajkovac i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije „Obilaznica na državnom putu 1B reda broj 27. Lajkovac”, kao i Odluka o pribavljanju katastarske parcele za izgradnju magacina za smeštaj opreme i materijala za vanredne situacije.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…