001_4.jpgAuto-moto savez Srbije (AMSS je sa Upravom saobraćajne policije (MUP) i Asocijacijom tehničkih pregleda juče počeo akciju besplatnog pregleda tehničke ispravnosti vozila, koja će trajati do 27. juna.

Zahvaljujući ovoj akciji koja se sprovodi već 26 godina, svi vozači će moći besplatno da provere tehničku ispravnost vozila na preko 120 linija tehničkog pregleda širom Srbije, što je posebno važno učiniti pred početak svake turističke sezone.”Veoma je važno da ovu akciju iskoristi što više vozača, jer s brojem tehničkih ispravnih vozila raste bezbednost saobraćaja, time se sprečavaju ljudske žrtve i dugoročno, kreira odgovorna saobraćajna kultura u Srbiji”, rekao je predsednik AMSS-a Mirko Butulija.

Tokom trajanja ove akcije Uprava saobraćajne policije će u redovnim saobraćajnim kontrolama obaveštavati vozače da mogu da iskoriste mogućnost da besplatno prekontrolišu ispravnost svojih vozila i naglašava da će nakon 27. juna biti pojačana kontrola tehničke ispravnosti i kažnjavati vozači koji upravljaju neispravnim vozilom.

U saoptenju AMSS-a se podseća da je kroz više od 10.000 tehničkih pregleda obavljenih tokom protekle godine u akciji “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo utvrđeno je da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno.

“U letnjoj akciji utvrđeno je da trećina vozi sa neispravnim kočnicama, oko 13 procenata sa neispravnim sistemom za upravljanje, a 31 odsto sa neispravnom svetlosnom signalizacijom”, precizira se u saopštenju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…