mupn_saopstenje.jpgPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Lajkovcu su, po odobrenju osnovnog javnog tužioca iz Uba, uhapsili i odredili meru zadržavanja do 48 časova S. B. (1987) iz Lajkovca, zbog osnova sumnje da je izvršio krivičnio delo razbojništva.

Osumnjičeni je maskiran i uz pretnju nožem, u trgovinskoj radnji u Lajkovcu ispod pulta oduzeo torbicu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 8.000 dinara. Radnik, koji je kineski državljanin, pokušao je da ga spreči i fizički se obračunao sa njim, nakon čega je S. B. pobegao u nepoznatom pravcu.

Efikasnom akcijom policije osumnjičeni je već u toku večeri pronađen i uhapšen, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor od 30 dana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu zatekli su, u toku noći, jednu osobu u pokušaju izvršenja provale u advokatsku kancelariju. Maloletni mladić je uhapšen po odobrenju višeg javnog tužioca i protiv njega je podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teške krađe.

Sumnja se da je on, u prethodnih šest meseci izvršio više od 20 krivičnih dela teške krađe na teritoriji Valjeva tako što je provaljivao u advokatske kancelarije, kancelarije privatnih preduzeća i frizerske salone, iz kojih je odzimao tehničku robu i novac. Materijalna šteta pričinjena vlasnicima datih objekata procenjuje se na više od milion dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Valjevu koje je odmah stavilo zahtev za pokretanje pripremnog postupka sa predlogom za određivanje pritvora, a nakon toga je priveden sudiji za prethodni postupak na dalju nadležnost.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…