knjige 2.jpgU velikoj sali opštine Lajkovac, kulturni centar Hadži Ruvim organizovao je promociju knjige „Okupirana zemlja” Miloša Đošana, književnika i publiciste, generala u penziji. O knjizi su, uz autora, govorili pukovnici Slobodan Jovanović i Milutin Filipović.

Knjiga „Okupirana zemlja” generala Miloša Đošana predstavlja nastavak njegovih knjiga “Generalov Kosmetski put” i “Od agresije do tribunala”. Autor opisuje događaje neposredno pre i posle NATO agresije. Govori zašto je naša zemlja okupirana, na koji način, i ukazuje na glavne aktere koji su doveli do toga stanja. Uloga nevladinih organizacija, stranih obaveštajnih službi i organizacije OTPOR pokazana je na jasan i korektan način. Autor ukazuje na uzrok, ali i na posledice okupacije naše zemlje. Knjiga se bavi pripremom i organizacijom ,,Demokratskih promena 5. oktobra 2000.” i svim posledicama toga događaja: izručenje Slobodana Miloševića u Hag, atentat na premijera Srbije, uništavanje Vojske Srbije, reforma pravosuđa.

Đošan nastoji da pokaže koja je okupirana zemlja i zašto, ko je tome doprineo i imenuje snage koje rade na razbijanju srpskog naroda. Knjiga je ilustrovana fotografijama u boji, a napisana jednostavnim stilom, u vidu romana, tako da je svaki čitalac može razumeti. Potkrepljena je pričama iz svakodnevnog života.

Miloš Đošan, general-major Vojske Jugoslavije u penziji, elektroinženjer, rođen je1949. godine u Bistrici (BIH). Kao oficir JNA službovao je u Karlovcu, Obrenovcu, Beogradu. Tokom nasilnog razbijanja SFRJ, učestvovao je u ratovima srpskog naroda u Republici Srpskoj Krajini, Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji gde je odlikovan „Ordenom za hrabrost” i „Medaljom ratnog druženja Ruske federacije”.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…