infakt__frame.jpgNa programu ovogodišnjeg „Abro festa” sutra , 27. septembra, publika će moći da vidi treću pozorišnu predstavu. Radi se o premijeri komada „Mandragola” radjenog po tekstu Nikola Makijavelija, a u režiji Strahinje Antonića i produkciji Gradskog pozorišta „Abrašević”.

Autor brojnih filozofskih dela Makijaveli je , napisao je razigranu “Mandragolu” na najboljim tradicijama comedie del arte sa željom da se naruga i prodrma učmalu malogradjansku sredinu, posle neumoljive brutalnosti doba inkvizicije i vremena u kome su narušene sve suštinske vrednosti društva.

“Postavljajući “Mandragolu” 2014 godine, moramo pokušati da iz svog vremena pogledamo kako temeljne vrednosti društva izgledaju sada …” , kaže Strahinja Antonić, Valjevac koji studira pozorišnu i radio režiju na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i ovo mu je rediteljski debi.

Kostime je dizajnirala Branka Šišinački Obradović, scenografiju osmislio Dušan Arsenić, a igraju: Katarina Vićentijević, Marijana Andrić, Ljubivoje Marković, Branko Antonić, Nikola Ilić, kao i Stefan i Bogdan Trifunović,

Predstava počinje sutra u 20 sati u velikoj dvorani Centra za kulturu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…