cisterna.jpgNa raskrsnici Karađorđeve i Dušanove ulice danas je počela rekonstrukcija postojećeg vodovodnog šahta, zbog čega će ova raskrsnica u narednih 15 dana biti zatvorena za saobraćaj.
Ovo je nastavak radova na izgradnji Regionalnog sistema za vodosnabdevanje Kolubara, kojim će se na glavni cevovod u forlandu reke Kolubare priključiti cevovod iz Fabrike vode na Pećini.
Vrednost radova, koje finansira Evropska unija, je 10 miliona dinara, a radove izvodi firma „Jedinstvo” iz Užica.
Do 5. oktobra je planirano da se izgradi potpuno nova šahta i izvrši montaža opreme. Planirano je da se promene glavni zatvarači, prečnika 500 i 600 mm, bitni za distribuciju vode u Valjevu. Ovo je ključni objekat za snabdevanje grada vodom, jer će u slučaju oštećenja na vodovodnoj mreži u bilo kom pravcu, nova oprema omogućiti da se isključuje vodosnabdevanje samo na kraku gde je kvar, dok bi ostatak grada imao vode.
Po završetku radova doći će do jednodnevne obustave snabdevanja vodom u Valjevu, a o terminu će javnost biti blagovremeno obaveštena.
Nakon izgradnje šahte, narednih mesec dana će saobraćaj u Karađorđevoj i Pantićevoj ulici biti jednosmeran. Toliko vremena je potrebno da očvrsne betonska ploča na novoj šahti i da se završi asfaltiranje ove raskrsnice.
Regionalni sistem vodosnabdevanja Kolubara najveća je investicija u zapadnoj Srbiji čijom će izgradnjom više od 200.000 stanovnika grada Valjeva i opština Lazarevac, Ub, Mionica i Lajkovac, imati redovno i higijenski ispravno vodosnabdevanje.
Vrednost projekta je 14,8 miliona evra i finansira se u okviru MISP programa (Programa podrške razvoju infrastrukture lokalne samouprave) koji finansiraju Evropska unija i Republika Srbija.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…