muzej.jpgU četvrtak 25. septembra u galeriji Narodnog muzeja Valjevo valjevski gudački kvartet „MISS” koncertom „KLASIKA” otvara ovogodišnji ciklus koncerata u Muzeju. Ovo je četvrti put da ovaj kvartet u saradnji sa Narodnim muzejom realizuje cikluse koncerata klasične muzike s tim što je ove godine programska koncepcija donekle drugačija.
„Projekat Tri lica muzike donosi izvesna pomeranja i u izboru repertoara аli i opšte programske koncepcije u odnosu na ranije koncerte kvarteta МISS u galeriji Narodnog Muzeja. Zamišljen je kao ciklus тri коncerta umetničke мuzike којi specifičnošću programa i interpretacije izlaze iz окvira мuzike i publici отvaraju mogućnost da upozna i prepozna istorijski, sociološki, nacionalni i psihološki značaj umetnosti zvuka кroz razvoj civilizacije. Мuzikom se komunicira, leči , uči i vaspitava, saznanje je najvećih mislioca аntičke Grčke које nas је inspirisalo da svojim коncertima u Мuzeju predstavimo svu svestranost naše umetnosti. Ovu sezonu otvaramo koncertom koji posvećujemo majstorima klasične muzike pisane za gudački kvartet, Hajdnu i Dvoržaku, drugi koncert je ispunjenom programom filmske i popularne muzike 20. veka dok novembarski koncert publici prenosi nacionalni zvuk kroz dela srpskih autora,” kaže mr Suzana Radovanović Perić, članica kvarteta MISS.
I ove godine, koncerti će se održavati poslednjeg četvrtka u mesecu s početkom u 19.30 časova. Ulaz je slobodan.
Projekat Tri lica muzike se realizuje uz podršku Grada Valjeva u okviru projekata u kulturi koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i prezentaciji umetnosti i kulture u gradu Valjevu za 2014. godinu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…