infakt__frame.jpgOpština Ub prtrpela je velike štete od majskih poplava. Pored poplavljenih domaćinstava veliki je i gubitak u stočnom fondu. Početkom avgusta očekuje se i da počne isplata novčanih sredstava za naknadu oštećenja.

Na teritoriji Opštine Ub bilo je poplavljeno 1.507 objekata, a udavilo se više od 1.000 grla stoke, prijavljena šteta je oko dve milijarde dinara. Čekajući obećanu pomoć od države, u opštini su se trudili da koliko je moguće saniraju posledice, a kako je za ubsku televiziju izjavio predsednik Opštine UB Darko Glišić, strpljenja je sve manje:

“Do sada osim velikog planiranja i priče ništa nisu uradili. Mi smo koliko smo mogli stoke nabavljali, molili razne donatore, trudili se da neke kuće, kao što znate, obezbedimo. I to ćemo da radimo u narednom periodu. I ja molim građane za strpljenje.”

Komisija za procenu štete je prvostepeni organ koji u upravnom postupku donosi rešenje o visini naknade, a ukoliko građani smatraju da su oštećeni, imaju mogućnost žalbe drugostepenom organu koji je formirala Vlada Srbije.

Poljoprivredni proizvođači koji su dobili stoku biće izuzeti od rešenja o nadoknadi štete i smatraće se da su obeštećeni na taj način.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…