pozorisna-scena1.jpgNepristupačnost neformalnog obrazovanja i ujedno nedovljna
informisanost o potrebi za istim je problem koji se često javlja među učenicima
osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije. Prema Nacionalnoj
strategiji za mlade, kroz formalno i neformalno obrazovanje trebalo bi da kao
društvo radimo na razvoju mladih kako bi preuzeli aktivnu ulogu u obrazovanju,
porodičnom životu, zapošljavanju, zdravlju i celokupnom društvenom životu.

_________________________________________________________________________

Ove godine se organizuje projekat “Pokreni svoju budućnost (eng. Enter Your Future)”. Ideja projekta je da srednjoškolcima i učenicima sedmog i osmog razreda osnovnih škola podigne svest o neformalnom obrazovanju i podstakne ih da ulažu u sebe i šire svoja znanja i vidike.

Realizacija projekta počinje početkom jula, a sam projekat je koncipiran tako da srednjoškolci i učenici osnovnih škola učestvuju u interaktivnim i edukativnim radionicama sa studentima – volonterima iz inostranstva. Kroz timski rad, internacionalno okruženje i kreativne aktivnosti koje pokrivaju ključne teme, učesnicima projekta se ukazuje prilika da razviju komunikacione i liderske veštine I prošire mrežu prijatelja.

Za učenike osnovnih škola planirane su jezičke radionice koje imaju za cilj upoznavanje kulture odakle inostrani student volonter dolazi kao i stvaranje želje za učenjem novog stranog jezika. Srednjoškolcima su namenjene edukacije koje se tiču pre svega informatičke pismenosti uz fokus na praktičnu primenu stečenih veština. Radionice namenjene učenicima srednjih škola prilagođene su svakoj godini zasebno. Na kraju projekta, učesnici će dobiti sertifikate o odslušanim edukacija i stečenim veštinama. Ovo je idealna prilika za sve učenike osnovnih i srednjih škola koji žele da ulažu u svoje obrazovanje i dodatno se informišu o stvarima koje su im neophodne za lični i profesionalni razvoj.

Kroz naš projekat “Pokreni svoju budućnost” želimo da stvorimo platformu za usavršavanje mladih putem neformalnog obrazovanja u Srbiji.
Želimo da ojačamo kapacitete i mogućnosti mladih za aktivno učešće u svojoj
zajednici kroz učenje kojim se afirmiše znanje i omogućava sticanje sposobnosti
za njihovu praktičnu upotrebu.

Prisustvom na preko 2.100 univerziteta u preko 124 zemalja sa preko 60.000 članova, AIESEC, najveća studentska organizacija na svetu, je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Organizuju više od 470 konferencija, pružaju preko 10.000 mogućnosti za stručnu praksu u inostranstvu i više od 10.000 liderskih mogućnosti njihovim članovima svake godine. AIESEC ima inovativan pristup razvijanju mladih ljudi fokusirajući se na izgradnju ličnih mreža i istražujući njihovo usmerenje i ambicije za budućnost.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…