Opstina zgrada 5.jpgJP Kolubara brana je dobila novac za nastavak radova na brani stubo Rovni i uskoro počinje sa radovima što će ubrzati potapanje manastira Gračanica.
Udruženje građana “Istinoljublje” je i ovoga puta održalo protest ispred zgrade Skupštine grada. Protesti su trajali od početka do kraja zasedanja sednice gradskog parlamenta.

U narednih par dana se očekuje prekopavanje groblja i rušenje manastirskih konaka. Iz udruženja upozoravaju da će se manastir i sve oko manastira “sravniti sa zemljom”.

“Monasi su iselili sve stvari iz manastira. Hidrotehnika i radnici su već došli na branu Rovni. Sve ovo je zbog nekakve navodne sanitarne zaštite budućeg jezera” – kaže Antonije Davidović iz udruženja “Istinoljublje”.

U udruženju se nadaju da će dobiti dozvolu da još jednom pred poslanicima iznesu problem valjevske Gračanice i Brane stubo Rovni.

On dodaje da je priložio zahtev za obraćanje sednici gradskog parlamenta. Davidović kaže da su ga ignorisali do sada u molbama ali se nada da će ovaj zahtev imati pozitivan efekat.

“Mi smo zadovoljni povodom hapšenja direktora “Hidrogradnje” – jedna od firmi hidro-mafije koja sedamdeset godina zloupotrebljava hidro projekte po Srbiji. I nadam se da će sistem države zaustaviti lokalnu bandu” – navodi Antonije Davidović

Članovi ovog udruženja su uporni i protest će, kako kažu, nastaviti u petak za kada je najavljeno zasedanje dvadesete sednice skupštine grada.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…