pozorisna-scena1.jpgResurs centar za kolubarski okrug, udruženje Dobri ljudi uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta raspisalo je konkurs za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma, volonterizma i humanosti mladih. Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Kolubarskog okruga.

– Kreativni, hrabri i humani mladi ljudi, koji žele da omoguće kvalitetniji život vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u našoj zajednici, kao i onima pogođenim poplavama, smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular mogu preuzeti sa sajta www.dobriljudi.org ili na omladinskom Internet portalu www.mos.gov.rs/mladisuzakon. Konkurs je otvoren za prijem projektnih ideja do 25. jula” kaže Dušan Perić, predsednik udruženja Dobri ljudi.
Jedan od omladinskih projekata podržanih tokom prošle godine u okviru konkursa “Mladi su zakon” bio je i “Evropske vrednosti za mlade” koji je realizovao ,, Ubski omladinski klub”. Jelena Pavlović jedan od autora projekta smatra da su ostvareni rezultati bili zadovoljavajući.
– Projekat je bio osmišljen sa ciljem da pomogne budućim mladim liderima da se bolje upoznaju sa samom Evropskom unijom, njenim institucijama, načinima rada i saradnje, ali i procesom integracije Srbije u EU.Uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, učesnici su se upoznali sa vrednostima kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokratija, jednakost i poštovanje ljudskih prava. Tokom radionica, diskutovali su o rasizmu, ksenofobiji i drugim vrstama diskriminacije zasnovanim na etničkom ili rasnom poreklu, veri ili uverenjima, polu, starosti, invalidnosti ili seksualnoj orijentaciji, kao i o zaštiti žena i dece. Takođe, predstavljeni su im mogućnosti studiranja i volontiranja u zemljama Evropske unije”.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…