logo igraj za zivot, izaberi sport.jpgZamenik gradonačelnika Žarko Kovač priredio je prijem za decu iz dijaspore-učesnike Letnjeg kampa Krosa RTS-a koji ovih dana borave u Valjevu. Deca su uzrasta od 9 do 18 godina, ima ih 95-toro, smešteni su u Domu učenika valjevske Poljoprivredne škole, a dolaze iz Rusije, Grčke, Danske,Švedske, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske.

Ovom prilikom zamenik gradonačelnika Žarko Kovač izrazio je zadovoljstvo što je Valjevo domaćin Letnjeg kampa. „Veliko nam je zadovoljstvo što ste gosti našeg grada i što ćete imati priliku da se upoznate sa znamenitostima koje Valjevo ima. Naš grad je ativno učestvovao u organizaciji Krosa RTS-a i zato nam je drago što smo domaćini deci koja su učesnici krosa u svojim državama i koja su postigla dobre rezultate”, rekao je između ostalog Kovač.

Stevan Kovačević, osnivač Krosa RTS-a naglasio je ovom prilikom da Kros datira još od 1991. godine, kada je prvi put održana ova sportska manifestacija. „Kros RTS-a doživljava procvat i razvija se iz godine u godinu. Letnji kamp za decu održava se osmi put. Pokrovitelji su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta. Sa nama su ovih dana u Valjevu predstavnici devet zemalja od ukupno 15 koliko je učestvovalo u Krosu”, rekao je Kovačević.

Sekretar Sportskog saveza Valjeva Radomir Simić upoznao je mlade atletičare iz dijaspore sa situacijom u kojoj se nalazi sport u Valjevu. On je istakao ovom prilikom da je Valjevo u proteklim godinama ulagalo u razvoj atletike, tako da danas ima dve značajne atletske trke-Svetosavsku i Trku generala Đukića, koje se tradicionalno svake godine organizuju. On je govorio i o ulaganju u razvoj sporta i naglasio da Valjevo u ovom trenutku ima 70 klubova koji organizovano deluju.

O Valjevu, istoriji, tradiciji, kulturi, turizmu, o znamenitostima našeg grada, govorio je Nenad Branković, načelnik Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove.

Učesnici Krosa RTS-a boraviće u Valjevu do nedelje 29. juna.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…