upis skole 2.jpgOko 120 lajkovačkih maturanata pridružiće se sutra, u petak 30. maja, skupu koji će zameniti dosadašnju Maturantsku paradu i predstavljati podršku građanim širom Srbije pogođenim katastrofalnim poplavama.

To je ovogodišnja preporuka generalnog organizatora nacionalnog projekta „Maturantska parada – ples tolerancije“. Cilj skupa pod nazivom „Minut gromoglasne tišine“ jeste slanje jedinstvene poruke svim žrtvama ove katastrofe: „Niste sami!“

Program na platou ispred Gradske kuće u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Lajkovac počeće u 11.45 pozdravnom reči organizatora i predsednika Opštine Živorada Bojičića. Zatim sledi uključenje u program Radio Beograda 202, odakle će u svim gradovima istovremeno biti intonirana himna maturanata „Gaudeamus“, preneta poruka generalnog organizatora Maturantske parade iz Slovenije, da bi tačno u podne usledio MINUT GROMOGLASNE TIŠINE.

Potom će biti emitovana himna „Vostani Serbije“, pozdravna poruka popularne „dvestadvojke“, a program će biti završen uz pesmu „Zemlja“ grupe EKV. Maturanti će biti obučeni u jednobrazne majice, kao i prethodnih godina.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…