regionalni_razvoj.jpgGradsko veće usvojilo je danas programe rada za 2014. godinu ustanova čiji je osnivač rad. Uglavnom bez rasprave i pitanja usvojeni su programi Doma zdravlja, muzeja, biblioteke, Moderne Galerije, studija Trnavac i KUD Abrašević. Program UFK Valis skinut je sa dnevnog reda. Članovi veća usvojili su danas odluku da se pristupi izradi Plana generalne regulacije zone Remonta koji je jedan od 12 planova koje odeljenje za urbanizam priprema.

Dom zdravlja Valjevo uspešno je izvršio plan i program za prošlu godinu, a prema rečima direktor Milivoja Simovića, akcenat i ove godine biće na tri sklining programa, ali i nastavak projekata Škole roditeljstva, psihofizička priprema trudnica, medicinsko selo. Investicioni radovi planirani su u stomatološkoj službi, na odeljenju ginekologije i opšte medicine i službe patronaže.

Narodni muzej Valjevo ove godine akcenat će dati obeležavanju 100 godina od početka Prvog svetskog rata, a najverovatnije će ova ustanova od javnog značaja imati i ulogu koordinatora u obeležavanju Kolubarske bitke.

Program rada Metične biblioteke takođe je usvojen bez primedbi, a tokom ove godine u ovoj ustanovi će pokušati da svoj bigati knjižni fond i stručnu literaturu što više približe korisnicima.

Moderna galerija ima u planu da tokom ove godine proširi saradnju sa svim osnovnim i srednjim školama, a učestvovaće i u svim gradskim kulturnim manifestacijama. U programu rada internacionalnog studija Trnavac ove godine biće u centru pažnje prodaja slika ruskih umetnika koji su prošle godine izlagali u Valjevu, a sav prihod biće usmeren u humanitarne svrhe. I KUD Abrašević pored redovnih aktivnosti uključiće se u obeleažvanje 100 godina od Prvog svetskog rata.

Na današnjoj sednici gradskog veća usvojen je i predlog ugovora o konverziji potraživanja grada Valjeva prema HK Krušik. Bez obrazloženja i rasprave usvojena je smena dosadašnjeg načelnika Stamenka svitlice, a na njegovo mesto je za v.d. imenovana Dragana Đenić.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…