infakt__frame.jpgPo novom zakonu, rok za podnošenje legalizacije bespravno podignutih objekata istekao je juče. Utvrđena je visina građevinske naknade i prema podacima postoji 12 000 zahteva. Dokumentacija koju treba priložiti nije se menjala.

Do juče je za legalizaciju podneto izmedju 800 i 900 zahtev a.

Za podnošenje zahteva potrebno je dostaviti i dokaz o pravu svojine i još nekoliko dokumenata neophodnih kako bi se zahtev obradio…

U roku od 30 dana svi koji su poslali zahtev za legalizaciju biće obavešteni o dopuni svoje dokumentacije sa rokom od 6 meseci.

Suštinski se dokumentacija nije značajno promenila.

Kompletna legalizacija se sastoji iz 2 dela.

Ova taksa iznosi 120 dinara. Plaća se i projekat izvedenog objekta-dokumentacija koju radi ovlašćeni projektni biro. Odeljenju za urbanizam plaća se naknada za uređenje građevinskog zemljišta koja je novim zakonom izjednačila ljude koji redovnim putem legalizuju objekte i one koji građevinsku i upotrebnu dozvolu dobijaju naknadno.

Predviđen je i popus od 40 posto za jude koji su sopstvenim sredstvima učestvovali u izgradnji komunalne infrastrukture i opremanju zemljišta na kojem se nalazi objkekat i za ljude koji su učestvovali u mesnom samodoprinosu. Postoji i mogućnost plaćanja u 24 rate kao i 10 posto umanjenja za ne koji plaćanje vrše odjednom.

Od sada će se odbijati ljudi koji dokumentaciju ne dostave blagovremeno.

Novac od lehgalizacije odlazi u gradski budžet i namenski se koristi za opremanje građevinskog zemljišta.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…